Новини

Volkswagen Golf GTI Edition 35
05.11.2011 10:46:09

Немската компания ще пусне специална версия на най-популярния си и продаван модел. Автомобилът е наречен Edition 35 и е базиран на модификацията Golf GTI, чийто 2.0-литров TSI двигател е получил допълнителни 25к.с. към своята мощност и тя вече достига 235к.с. За момента обаче от Volkswagen не разкриват до какво подобрение на динамиката е довела по-голямата производителност.


Козметичните промени, отличаващи автомобила от стандартния модел, включват нови алуминиеви джанти, затъмнени светлини, лъскаво черно покритие на радиаторната решетка и капаците на страничните огледала, и дневни LED светлини в предните фарове.

Интериорът на юбилейния Golf GTI пък е получил специална тапицерия на седалките, атрактивна топка на скоростния лост, напомняща тази на първото поколение на модела, лайсни с надписи „35” под праговете на вратите, каквито присъстват и на още няколко места по автомобила.


Volkswagen Golf GTI Edition 35 вече може да се поръча при дилърите на марката в Германия, като неговата цена започва от 30 425 евро, а първите му доставки ще стартират през месец юни.

 

 

 

източник: autoblog.bg