Новини

Представиха новия Mercedes ML
06.15.2011 10:40:00

Пазарния дебют на автомобила ще се състои през есента, след премиерата му на изложението във Франкфурт. Дизайнът на автомобила е претърпял доста изменения, които определено са в правилна посока, като придават по-агресивен и същевременно по-елегантен вид на превозното средство. Въпреки че за момента не се разкриват точните габарити на новия M-Class, от Mercedes твърдят, че те са нараснали, което е довело и до по-голямо пространство в интериора.

 

Новото поколение на модела е оборудвано с множество съвременни технологии, сред които последно поколение система COMAND, асистент за разпознаване на пешеходци през нощта, асистенти за сигнализация при превишаване на максимално разрешената скорост и при напускане на пътната лента, технология за засичане на обекти в „мъртвата зона” и камера за обратно виждане.

При пускането си на пазара новият Mercedes M-Class ще е наличен с три двигателя. ML 250 Bluetec ще разчита на 2.1-литров дизелов агрегат, с мощност 204к.с. и максимален въртящ момент 500Нм. При ML 350 Bluetec двигателят ще е 3.0-литров V6 (258к.с. и 620Нм.), а при ML 350 BlueEfficiency - 3.5-литров V6 (306к.с. и 370Нм.).

Абсолютно всички агрегати ще са комбинирани със седемстепенна автоматична трансмисия 7G-Tronic, предаваща задвижването към четирите колела. При поръчка на пакета On&Offroad, скоростната кутия ще разполага с шест режима на шофиране. 

 

 

източник: autoblog.bg