Новини

Opel представя Astra 2.0 CDTI
04.09.2011 15:50:43

Според производителите, разходът на гориво при нея ще бъде в рамките на 4.5 литра на 100 км при това максималната мощност на Astra с двулитровия дизел е 160 к.с. Ниският разход се постига и благодарение на трансмисията с 6 степени, пренасяща движещия момент от 350 Nm към предните колела.Tази икономична версия, наречена EcoFlex ще се предлага както с хечбека с пет врати, така и при комби версията Sports Tourer, като при последната разходът ще бъде с 0.2 литра на 100 км по-висок. И при двете версии вредните емисии СО2 са понижени с 10 г/км и достигат 119 г/км.
 
 
За първи път екологичен модел EkoFlex беше представен от Opel при малката Corsа 1,3 CDTI. От друга страна в Opel подобриха значително процеса на изгаряне на горивото чрез технологията, наречена CleanTech Combustion Technology. Намалено е и триенето при някои части на двигателя.

Едновременно с това, компютърът на автомобила „съветва” водача за точното време на превключване на скоростите, което ако се спазва, може да помогне много за икономичното управление на колата. Автоматичната система Start/Stop (при Opel наречена Autostop) се задейства при спиране на светофари и в задръстване.

За да се стартира двигателя отново е достатъчно да се натисне педала на съединителя и да се включи на първа скорост. Дори когато е задействана системата и двигателят е изключен, спирачната система остава напълно функционална, а отоплението на купето не се прекъсва.

Системата работи безпроблемно при условие, че вратата на водача е затворена, той е сложил предпазния колан, двигателят вече е загрял добре и акумулаторът е зареден нормално (не е изтощен). Системата работи само в условия на външна температура не по-ниска от 0 градуса по Целзий. Системата Start/Stop няма да работи и ако в момента филтърът за твърди частици е в така наречения „регенеративен цикъл”При включена система Autostop не може да се използва загряване на задното стъкло или на огледалата за обратно виждане. При наличието на навигационна система, след включването на двигателя отново, данните не се губят, защото са запаметени.

 
 
 
 
 
 
 
източник: automedia.bg