Новини

Opel представи официално Astra GTS OPS
11.05.2011 11:32:42

Opel разпространи снимки и информация за новата версия на Astra. Става дума за модела Opel Astra GTC OPC (Vauxhall Astra GTC VXR), който прави сериозна заявка за лидерското място сред спортните возила с предно предаване в своя клас.

Автомобилът се задвижва от нов 2.0-литров агрегат с принудително пълнене и директно впръскване на горивото. Той е четирицилиндров, като генерира 280 к.с. и 400 Нм. Куплиран е с 6-степенна ръчна скоростна кутия и задвижва предните колела посредством диференциал с ограничено приплъзване.

От централата на Opel казват, че колата е способна да развива максимална скорост от 250 км/час, но за сега пазят в тайна ускорението й от място до 100 км/час.

Astra GTC OPC използва специално шаси, което е настройвано на пистата Нюрбургринг. Возилото се оборудва с FlexRide системата на Opel, която предлага три режима на работа - Normal, Sport и OPC, влияещи на педала на газта, волана и окачването. Спирачната система е доставена от Brembo.

Визията на колата е променена в унисон с динамичните й възможности. Забелязват се нови брони, странични прагове, спойлер на покрива и нова ауспухова система с два големи накрайника. В интериора спортната тема е продължена със спортни седалки, променени уреди по таблото, спортен волан, спортни педали и плаки с означението на модела.

Очаква се Astra GTC OPC да стъпи на пазара през следващата година.

 

източник: automedia.bg