Новини

Nissan представи Versa седан
04.26.2011 10:13:03

Най-интересното в случая е това, че колата ще има базисна цена от 10 990 долара на пазара в САЩ. Очевидно в Nissan са решили, че така наречените „бюджетни”, т.е. евтини модели, не са само за пазарите в развиващите се страни. Сега те пускат изключително евтин автомобил и в САЩ

Седана на Versa ще се прави на глобалната платформа „V" (на която се прави и новия Nissan Micra). Дължината на седана е 4385 мм, а колесната му база е 2560 мм. Окачването е МакФерсън отпред и многораменна отзад.

Новият седан Versa може да е евтин, но в никакъв случай не e без оборудване. Разполага с електромеханичен усилвател на кормилната система, с ABS и система за разпределение на спирачната сила. Като екстра има traction control и мониторинг за налягането в гумите и дори навигационна система.Според експертите, пространството в новата Versa е съпоставимо с това при BMW 5-Series или Mercedes-Benz E-Class. Обемът на багажникът е 419 литра. Двигателят засега е само един – бензинов 1.6 от серия HR16DE, с мощност 110 к.с. Трансмисията е механична с пет степени .

 

 

 

източник: automedia.bg