Новини

Mercedes представи C63 AMG купе
03.21.2011 11:37:39

Автомобилът е произведен на базата на седана С63 AMG, като е запазен познатият атмосферен двигател V8 на Mercedes-Benz с обем 6.2 литра. Както и при седана, двигателят V8 при C63 AMG Coupe ще се предлага с две настройки. Базисната в Европа ще предлага мощност от 457 к.с. и максимален въртящ момент 600Nm, а в САЩ 451 к.с. и максимален въртящ момент 600 Nm. В тази комбинация новото купе С63 AMG ускорява от място до 100 км/час за 4.5 секунди.
 
Ще може да се избира и по-силна версия, при която ще се монтира пакетът на AMG наречен Development Package, при който максималната мощност е 487 к.с. при европейската версия и 481 к.с. при американската. При по-силния двигател ускорението е за 4.4 секунди, а максималната скорост е 280 км/час.
 
Новото спортно купе на Mercedes C63 AMG ще се предлага само с една трансмисия -  AMG SPEEDSHIFT MCT със седем степени, която има няколко режима на работа - Controlled Efficiency "C", "S", "S+" и "M". Режимите се избират чрез нов, кръгъл бутон за управление, по подобие на този при SLS AMG Gullwing. Според данните на Mercedes смяната на скоростите при режими "S+" и "M" става за 100 хилядни от секундата.
 
Като допълнение, се предлага и функцията RACE START, която „позволява да се изпитат пълните възможности за ускорение на автомобила”. Най-силният представител на купето от С-Клас е с променено шаси с трираменно окачване отпред и и многораменно независимо окачване отзад. Следата и отпред, и отзад е по-широка от тази при стандартните модели. Спирачната система също е по-мощна.
 
Системата ESP може да се регулира в два режима – On или Sport, както и да се изключи (Off) изобщо. Във външният вид на спортното купе има нов body kit, включващ преден сплитър, заден дифузьор и карбонов спойлер на капака на багажника. Капакът на двигателя също е променен, изработен от алуминий. Дневните LED светлини са специфични за моделите на AMG. Летите джанти на новото купе са 18 цола, гумите отпред имат размер 235/40 R 18, а отзад 255/35 R 18.
 
Интериорът на мерцедеса с две врати е със спортни седалки, спортен волан от AMG с плоско дъно, познат от CLS 63 AMG. В Европа новият Mercedes Benz C 63 AMG купе ще се появи на пазара от юли тази година, като цената в Германия ще бъде 72 590 евро. В САЩ ще се появи от септември.
 
 
 
 
източник: automedia.bg