Новини

Mercedes-Benz съобщи за нова версия на S 350 BlueTEC с ECO система start/stop.
04.12.2011 13:27:41

Постижението е впечатляващо за автомобил с тези размери и от този клас. Дизеловият двигател V6 е с обем 3.0 литра и предлага мощност от 258 к.с. Максималният въртящ момент е 620 Nm. Двигателят вече отговаря на нормите за опазване на околната среда Euro 6, които ще бъдат в сила от 2014 година. Технологията BlueTEC се съчетава с изпускателната система AdBlue.
Технологията start/stop помага да се подобри ефективността на S-Class още повече, като вредните емисии CO2 падат от досегашните 177 на 164 г/км. Системата ECO start/stop изключва двигателя при спиране на колата и го стартира автоматично, щом водачът си вдигне крака от спирачката. Дори когато двигателят е спрял, всички функции на автомобила, както и системите за комфорт в него, функционират благодарение на така наречената „интелигентна контролна система”.
 
В Mercedes са успели да направят дизеловия V6 още по-ефективен със системата за покритие на метала TWAS (twin-wire-arc-sprayed). Представено за първи път при бензиновия AMG V8 6.3, това решение сега се прилага при дизеловия двигател на S 350 BlueTEC. Само прилагането на тази технология допринася за намален разход на гориво с 3%, като в същото време намалява теглото на двигателя с 4.3 кг.
 
 
 
 
 
 
 
източник: automedia.bg