Новини

Интересна концепция от BMW
03.02.2011 09:38:25

Това е роудстер за който от BMW все още не казват дали ще стигне до серийно производство. Вероятно е обаче, предназначението на Vision CD да е по-скоро свързано с представянето на новата система Mobile Communication и на новия дизайнерски стил.
 
Колата е с изчистен до крайност външен вид, изглежда спортно и агресивно, като напомня стилизирана акула в предната си част. Vision CD е създаден от Адриан фон Хойдонк, главният дизайнер на Баварската фирма.
  
Изключително впечатляващ е и интериора на тази концепция. Таблото пред двамата пътници може да бъде конфигурирано в зависимост от нуждите им, разполага с голям Head-Up Display, показваш триизмерна картина. Този 3D HUD може да представя непрекъснато актуалната картина на пътя, като има възможност и да информира пътника до водача.
  
 
Сензори, радари и камери наблюдават пътя отпред и зад колата – пътните знаци, околни участници в движението, цялостната пътна обстановка. Системата има възможности дори да си комуникира с други автомобили, в които е монтирана.
  
Пътникът до водача може да сърфира в интернет. Като цяло концепцията Vision ConnectedDrive показва връзката между нашия „online” свят с автомобилното ни битие, демонстрира нови измерения в комуникациите и показва нов дизайнерски стил.
 
 
 
източник: automedia.bg