Новини

Десетте най-добри електромобили в момента
03.24.2017 15:25:31

Десетте най-добри електромобили в момента

 

Как ви се струва възможността никога повече да не стъпвате на бензиностанция.

 

Само преди десетилетие идеята да шофираме електрически автомобили изглеждаше немислима за повечето хора. Технологичният напредък, по-строгите стандарти за емисиите, както и промените във вкуса на потребителите доведоха електромобилите на гребена на вълната. В тази класация ще изброим 10 от най-добрите електромобили, които в момента са в продажба, въпреки че концепцията им се развива с всеки изминал ден.

 

Tesla Model S

Tesla Model S

 

Какво не се е изговорило вече за Модел S? Луксозният седан показа, че електрическите автомобили могат да бъдат желани. Впечатляващата технология, която съперничи на суперколите, е привлекателна дори за онези, които не се интересуват от околната среда. С пробег между 320 и 490 км и фактът, че може да зареждате безплатно в мрежата станции на Tesla Supercharger, прави шофирането на Mодел S лишено от всякакви притеснения. Да не забравяме и за 8те години гаранция на батерията.

 

Tesla Model X

Tesla Model X

 

Model X предлага същата технология като Model S, но в по-мащабни измерения. От вертикално отварящите се врати (Falcon doors ), до огромния стъклен покрив, Model X е пълен с екстри, които обикновено присъстват само в прототипите. Model X е единственият изцяло електрически SUV в момента и се гордее с нещо уникално за електрическите автомобили, а именно способността му да тегли до 2300 кг.

 

Chevrolet Volt

Cbevrolet Volt

 

С второто си поколение Chevrolet Volt продължава да предлага на купувачите гъвкавост. Той има електрическа задвижваща система с удължен пробег и бензинов двигател, който служи за генератор. 90 километровия пробег е напълно достатъчен, за да покрие ежедневното пътуване на човек в градска среда, докато резервоара с бензин предлага резервен диапазон, ако водача има нужда от него. Задвижващата система и цялостната визия на настоящия модел са толкова впечатляващи, че Volt спокойно може да се състезава за кола на 2016г.

 

Volkswagen e-Golf

VW Golf E

 

Когато правиш електрически автомобил от вече съществуващ модел, е добре да имаш солидна основа. Настоящият Volkswagen Golf е достатъчно компактен, с чудесно поведение на пътя, лесно маневрира и има забележителен интериор. Всички тези плюсове са пренесени и на чисто новия e-Golf. Единственият му недостатък е че все още е достъпен само в шепа държави.

 

BMW i3

BMW I3

 

BMW i3 е толкова различен от другите автомобили. Освен с електрическа задвижваща система, той разполага и с пластмасово купе, подсилено с въглеродни влакна и почистващ се интериор от материал на растителна основа, наречен канаф. BMW i3 е може би най-енергийно ефективната кола на пазара в момента. Пробегът му е 130 км, но нов, актуализиран модел с пробег 190 км се очаква да излезе през 2017г. BMW също предлагат и i3 с малък бензинов двигател, който ще действа като генератор за увеличаване на пробега.

 

 

Mercedes-Benz B250e

 

Може на багажника да пише Mercedes-Benz, но B250e може да се похвали с произведена от Тесла задвижваща система, получена в резултат на краткото сътрудничество между двете компании. Някога известен като B-Class Electric Drive, B250e предлага електрически автомобилизъм за любителите на лукса, и е по-практичен от повечето автомобили в тази сфера. Хеджбекът с 5 врати го прави по-удобен от аналогичният му BMW i3. Трябва да се има предвид, че B250e все още е рядкост в някои страни.

 

Nissan Leaf

Nissan Leaf

 

Nissan Leaf е най-продаваният електрически автомобил в историята и първият модерен електрически автомобил пуснат в серийно производство. Успехът му се дължи на много повече от сантимента на Нисан към електрическите коли. Той покрива около 170 км пробег, представлява практичен хеджбек с пет врати и цената му е близка до тази на средно голям седан. Leaf е е също така електрическият аявтомобил, който се отъждествява с най-много хора.

 

Mitsubishi i-MiEV

Mitsubishi I-MiEV

 

Този модел може да не е много просторен в сравнение с останалите, и да може да изминава само 100 км, но Mitsubishi i-MiEV има едно предимство пред останалите електромобили и това е, че е евтин. Цената му започва от 23 845 долара и очевидно подбива конкурентите му на пазара. За разлика от много модели , които се продават само в определени страни i-MiEV е широко достъпен. Освен това паркирането на малкото Mitsubishi е изключително лесно и също е предимство.

 

Kia Soul EV

Kia Soul EV

 

Kia Soul EV е е типът кола, която бихте искали да карате ако искате да се изявите, а не само да мислите за околната среда. Квадратното купе на Soul е някак симпатично, независимо каква задвижващата система се ползва, а електрическото Soul EV запазва този стил. Освен това има и доста добър пробег от 150 км, което е близо до горната граница на класа на електромобилите, различни от Тесла. За съжаление не е на разположение в много части на света, но KIA непрекъснато разширяват пазара си.

 

Fiat 500e

Fiat 500e

 

Малките градски автомобили и електрическите двигатели наистина си отиват добре заедно. Комбинацията от маневреност и незабавен въртящ момент на електродвигателя правят хвърченето из градските улици забавно. Fiat 500e получи много похвали от рецензенти поради точно тази причина, а и ретро видът му със сигурност гали окото.