Новини

BMW Group с четири награди
05.18.2011 13:07:24

Най-добра технология на 2011 година в категорията Автомобили на Plus X Awards.

Системата на BMW е отличена в категориите иновации, дизайн и комфорт на управление, както и с допълнителните призове „Plus X Award” и „Най-добра технология на 2011 година”.
Журито на Plus X Awards се състои от 134 специализирани журналисти и пазарни експерти от 32 държави, чийто приоритет при оценяването са: дизайна, иновативните технологии, интелигентните и опростени концепции на управление, ергономичните и екологични качества на продукта, използването на висококачествени материали и тяхната изработка.


"Четворното отличие с престижната награда „Plus X Award” е поредното потвърждение за лидерската ни позиция сред конкуренцията по отношение на интелигентното свързване на водача, автомобила и заобикалящата среда", казват баварците по повод получените награди .

Основите на BMW ConnectedDrive са поставени още в началото на 70-те години, когато инженерите на BMW реализират първата връзка между заобикалящата среда и системите на автомобила при един прототип.

През 1999 г. означението BMW ConnectedDrive празнува своя дебют на международното автомобилно изложение (IAA) във Франкфурт. Тогава са представени новите функции - информационни услуги, аварийно телефонно обаждане (новост за Европа) и трафик-информацията на BMW Assist.

Днес BMW ConnectedDrive може да се похвали с постоянно нарастващ брой услуги и асистиращи системи. Сред тях са иновациите като пълноцветния Head-up дисплей, разпознаването на пътни знаци, BMW Night Vision с разпознаване на пешеходци, активният автопилот с функция Stop&Go и други.

През настоящата година ще бъдат включени още няколко системи, като Real Time Traffic Information, която информира в реално време за актуалната пътна ситуация и при нужда предлага алтернативни маршрути без задръствания, BMW Online услуги Panoramio и Street View, както и Google TM Local Search.  

 

 

 

източник: automedia.bg