Новини

Audi съобщи за завръщането на А2
03.17.2011 11:15:02

През 2005 г. производството на модела, беше преустановено поради високата му цена и относително по-ниското търсене.
 
Както е известно, архитектурата на Audi A2 беше изцяло от алуминий. „Във фирмата дискутираме създаването на наследник на А2 и вече има идейни проекти за няколко концепции”, заявява човек от фирмата пред британското издание Autocar. „Няма да е изненада, ако в близко време покажем някоя от тези концепции”, продължава той. Според него, наследникът на А2 ще бъде „във футуристичен стил (както беше и оригиналния модел за времето си), компактен, но с възможно най-високите технологии до които имаме достъп“.
 
Във фирмата се говори, че малкият автомобил ще бъде възможно най-високотехнологичният автомобил на Audi. Конструкторите във фирмата са получили трудната задача да намалят собственото тегло на автомобила, което при оригиналното А2 беше само 895 кг.
 
Специалната серия на A2 1.2 TDI с трицилиндров двигател обаче, има собствено тегло от 825 кг. и среден разход от 3.0 литра на 100 км. Сега се разбира, че поставената цел е новата версия на А2 да има тегло до 800 кг.
 
Говори се, че новото Audi A2 ще бъде първият сериен автомобил на фирмата, който ще бъде с новата архитектура Multimaterial Space Frame (MSF), която ще включва и новото поколение на платформата MLB-Evo. При MSF се използват елементи от стомана, алуминий и фибро влакна в една обща конструкция, която ще замени използваната при оригиналното А2 изцяло алуминиева конструкция ASF.