Новини

Alfa Romeo с нов спортен автомобил
03.06.2011 09:32:52

Две места, леко купе, задно задвижване и централно разположен двигател, опаковани с италианска страст - това е формулата на Alfa за спортен автомобил. А последното й творение съчетава всичко това.

Представяме ви Alfa Romeo 4C, концепция на скорошен, компактен суперавтомобил, идеологически наследник на 8C Competizione и 8C Spider.

Също като 8C, 4C използва леки материали, в случая карбон и алуминии, но за разлика от своя предшественик, залага на малък турбо двигател с четири цилиндъра (от там идва и името й - 4C).

Задвижва се от познатия от Giulietta QV - 1750 TBiтурбо бензинов двигател, с директно впръскване на горивото. Мощността му достига 200 к.с., които се предават към задния мост посредством трансмисия с два съединителя "Alfa TCT".

Alfa Romeo 4C има дължина от 4 метра, междуосие - 2.4 метра и общо тегло по-малко от 850 кг. Разпределението на масите е в съотношение 40/60 в полза на задния мост.

Според информацията, двигателят на Alfa Romeo 4C демонстрира динамика, аналогична с тази на 3.0-литров мотор, и икономия, аналогична  с тази на малък четирицилиндров двигател.

Концептуалното возило е способно да развива максимална скорост от 250 км/час, като за ускорението от място до 100 км/час са му необходими под пет секунди.

Alfa Romeo 4C ще се произвежда серийно. Продажбите й ще стартират през 2012 година, включително на територията на САЩ.  

 

 

източник: automedia.bg